Beekse Bergen 13 juli 2014


Een dagje op safari! Op zondag 13 juli 2014 gaan we een dagje naar de Beekse Bergen. De weersvoorspellingen zijn niet zo heel best, maar toch is het droog en lekker weer als we aankomen. We besluiten dan ook om te starten met de wandelsafari. Door het mooie weer kunnen we heerlijk op ons gemak foto's maken van de vele dieren die we tegen komen. Sommige dieren liggen nog lekker te luieren.

Als we aan de andere kant van de park aankomen, is het precies tijd voor het vertrek van de safariboot terug naar de ingang. De boot komt bomvol met mensen aan, maar vertrekt met ons en nog zo'n 15 mensen. Tijdens het varen zien we weer andere dieren en wordt er vanalles verteld. Hier krijgen we de eerste druppels, maar dat stelt ook eigenlijk niets voor. Na een half uurtje varen zijn we weer terug bij de ingang.

We zoeken de auto op en gaan op autosafari. Terwijl het nog steeds een klein beetje druppelt hebben we een mooi uitzicht op de dieren langs deze route. Opnieuw komen we aan bij het achterste deel van het park. Het is inmiddels bijna 1 uur en bestellen lekkere frietjes in het Kongo Restaurant. Om half 2 staat naast het restaurant de roofvogelshow gepland, waar we naar gaan kijken. We zien een half uur lang mooie en soms hele grote roofvogels, die vlak boven onze hoofden zweven. Het regent nu wat harder, maar na de show wordt het droog en erg warm.
We lopen dan ook nog een ander stukje van de wandelsafari en stappen daarna de auto weer in voor het laatste deel van de autosafari. Deze eindigt bij de giraffen, waar we worden getrakteerd op een gratis autowas-beurt, hoewel we niet zeker weten of de auto schoner is geworden van het gelik van dit grote beest. We hebben genoten van een mooie, leuke en gezellige dag. We hebben eigenlijk alles gedaan wat we wilden doen: autosafari, bootsafari en wandelsafari, en we hebben volop foto's kunnen maken.