Disneyland en Parijs 2013

Maandag 25 november 2013
Vanmorgen zijn we vroeg vertrokken vanuit Roosendaal, om 6.10. Onderweg gaat alles goed en we hebben slechts 10 minuten vertraging door een file. Om 10.45 komen we aan bij Hotel Cheyenne en ontvangen we de kaartjes voor het park. We kunnen pas om 15 uur onze kamer in dus gaan we eerst op weg naar Disneyland. Het is niet eens zo heel erg druk dus we kunnen in korte tijd veel zien en doen. Om half 4 gaan we naar het hotel en krijgen we de pasjes voor onze kamer. We zitten in gebouw 20, Wild Bill Hickok. We reserveren alvast in het restaurant van het hotel en pakken alvast onze spullen uit. Om 17.45 gaan we naar het restaurant voor het buffet, dat is heel erg uitgebreid en ontzettend lekker. We willen nog terug naar het park om een mooie lichtshow te zien dus om 18.45 gaan we naar de bushalte waar net een bus vertrekt. We zijn dus al snel weer in Disneyland en precies op tijd om de show te zien met projectiebeelden in het donker. Uiteraard allemaal vooral in het teken van Kerstmis. We lopen terug naar het hotel waar we de foto's bekijken en genieten van zelf meegebrachte chips en een sausje gemaakt van ketchup en mayonaise uit het restaurant. Al met al een drukke maar zeer geslaagde eerste dag!

Dinsdag 26 november 2013
Omdat het ontbijt op afgesproken tijden gaat zitten we al om 7.10 in het restaurant. Tot half 9 was het namelijk al volgeboekt. Dat betekent wel dat we na een lekker ontbijt al om 8 uur in Disneyland zijn. Voor hotelgasten gaat het park al om 8 uur open in plaats van 10 uur. Sommige attracties starten ook al om 8 uur dus we zijn alweer vroeg aan de slag om onze lijst met gedane attracties aan te vullen. Om 10 uur gaat ook het naastgelegen park Disney Studio's open. Dus tegen die tijd gaan we daarheen om daar eerst wat te zien terwijl het dan nog niet druk is. Dat lukt want Bas gaat meteen in de Rock 'n Roller Coaster waar het normaal lang wachten is, maar nu kon hij meteen doorlopen. Om 12 uur gaan we terug naar Disneyland omdat daar om 12.20 een Kerstparade door het park rijdt. Dat is erg mooi en leuk om te zien. Dan gaan we terug naar het hotel om even uit te rusten. Daar eten we ook onze lunch: chocoladebroodjes die we "bewaard" hadden tijdens het ontbijt. Onderweg naar het hotel boeken we ook plaatsen voor de Wild West Show om 18.30. Nadat we even wat gezeten hebben in onze kamer gaan we terug naar Disney Studio's. We lopen daar rond tot we om 17.30 bij de diner-show terecht kunnen om ons plaatsbewijs te krijgen. Om 18.30 zitten we in de arena en staat er al een lekker stukje maisbrood op ons te wachten. De show begint en bestaat uit een mix van paarden, koeien, buffels, indianen en alles wat er verder bij het Wilde Westen hoort. Ondertussen krijgen we steeds nieuw eten geserveerd door obers die tussen de rijen met tafels door lopen. De show is zo mooi dat we soms vergeten te eten. Om 20 uur stappen we weer buiten, met een volle maag. We lopen naar het hotel, het is namelijk nog steeds droog, dus ondanks dat het fris is buiten is het toch erg lekker om nog even een stukje te lopen. Opnieuw het eind van een mooie dag!

Woensdag 27 november 2013
Jaja, ook hier weet Sinterklaas ons te vinden! We hebben onze schoen gezet en hebben allebei een lekkere chocoladeletter gekregen.... Vandaag zitten we om 8.15 aan het ontbijt. Dezelfde keuzes als gisteren natuurlijk, maar erg lekker. We zorgen er ook voor dat we weer lekkere broodjes meenemen voor de lunch. Dan gaan we weer op naar Disneyland. We beginnen bij Buzz Lightyear, want dat is een van de attracties die eerder open gaan voor hotelgasten. Tegen 10 uur gaan we naar Disney Studio's omdat we daar de Hollywood Tram Tour willen doen. Dat is een rondje in een tram langs filmsets, en blijkt erg leuk te zijn. Omdat het er steeds altijd erg druk was hebben we dat nog niet gedaan en willen we vandaag op tijd in de rij staan. Helaas is de tour voor de rest van de week gesloten, dus dat gaat niet lukken. We lopen door naar Crush's Coaster, Slinky dog en RC Racer. Om half 11 gaan we terug naar Disneyland en nemen daar het treintje rondom het park. We hebben vanmorgen onze fototoestellen meegenomen en gaan daarom naar "It's a small world ". Dat is een soort Carnaval Festival en erg mooi om foto's van te maken. Ook lopen we door Adventureland en Frontierland om mooie foto's te maken. Bij de populaire "Temple of Doom" staat een wachtrij van 5 minuten, wat dus erg uitzonderlijk is. Bas gaat dan ook 2 keer achter elkaar. Dan eten we even onze broodjes op een bankje en gaat Bas nog een keer omdat we hebben ontdekt waar hij langs komt zodat Jolinda een foto van hem kan maken in het karretje. We gaan terug naar het hotel om onze fototas weg te brengen, zodat we 's middags zonder zware tas rond kunnen lopen. Met de bus zijn we er zo. In onze kamer kunnen we even onze benen laten rusten, en meteen komt ook de schoonmaakster langs. Tegen drie uur vertrekken we weer met de bus naar Disneyland. Om 17 uur is er de gewone parade, in plaats van de Kerstparade die we gisteren gezien hebben. We hebben een mooi plaatsje langs de route gevonden en genieten van de mooie wagens en Disneyfiguren. Hierna verlaten we het park en gaan naar Planet Hollywood, een van de restaurants op de weg naar het hotel. We hadden al besloten om hier te gaan eten en krijgen een rustig tafeltje voor twee. Bas heeft een Pizza Margherita en Jolinda een aparte vorm van Lasagna, namelijk in kokertjes en met een gefrituurd randje. Dat gaat er bij allebei goed in, Als toetje willen we allebei brownies met ijs, maar de ober wijst ons op de optie om een heel groot glas te nemen gevuld met hetzelfde toetje maar dan voor twee personen. Daar kiezen we voor en het valt erg goed in de smaak. We lopen terug naar het hotel, redelijk vroeg in tegenstelling tot de vorige avonden. Hier kunnen we lekker uitrusten, want morgen willen we een dag naar Parijs. Bas zit nu dus voor de derde keer deze week in bad, of eigenlijk badje, want zo groot is het niet.

Donderdag 28 november 2013
Vandaag zitten we om 8 uur aan het ontbijt. We gaan naar Parijs en vertrekken dus om 8.45 met de bus naar het station. Daar kopen we een dagkaart voor de metro en net na 10 uur zijn we in het centrum van de stad, op de Champs Elysées bij de Arc de Triomph. We lopen de Champs Elysées af richting museum het Louvre. Onderweg zijn er vele Kerstkraampjes en een echt reuzenrad. We besluiten hierin te stappen en mogen drie rondjes mee. Zo hebben we meteen al een heel mooi uitzicht over de stad. We lopen langs het Louvre en dan door naar metro station Pont Neuf en reizen een klein stukje door naar een eilandje in de Seine, ile de la Cité. Als we boven de grond komen lopen we ineens in een soort van tuincentrum, erg apart midden in zo'n grote stad. Hier op dit eilandje vinden we de Nôtre Dame, waar we binnen lopen en een kaarsje aansteken voor Annemarie. Buiten vinden we een bankje en eten we onze broodjes (weer meegenomen tijdens ons ontbijt) op. We lopen verder naar metro station Saint Michel. Onderweg koopt Jolinda nog een mooie Parijs muts als souvenir. We reizen met de metro naar Champs de Mars, hier vinden we dan eindelijk de Eiffeltoren. We zetten hem langs alle kanten op de foto, erg indrukwekkend al dat metaal! Hierna lopen we de brug over naar station Trocadéro. We reizen naar station Charles de Gaulle étoile en stappen daar over op een andere lijn, richting Montmartre. Daar nemen we de funiculaire (Frans voor kabelbaan) naar boven, in plaats van de trappen. Boven op de berg staat de Sacré Cœur. We lopen wat door de wijk, langs Place de Tertre, waar vele tekenaars op een pleintje zitten en mensen natekenen. Helaas is dit erg prijzig om te laten doen (en je moet lang stil zitten), maar zeker mooi om te zien. We gaan met de funiculaire terug naar beneden, en terug naar het metro station. We kunnen een heel eind richting Disneyland, maar moeten in Nation nog een keer overstappen. Om 17 uur zijn we weer terug bij ons beginstation en nemen we weer de bus naar het hotel om onze spullen weg te brengen. Dan gaan we te voet terug naar Disney Village, dit is de winkelstraat voor de ingang van Disneyland. Hier zit een McDonalds en dat is weer wat anders dan wat we de laatste dagen gegeten hebben 's avonds. We hebben dus een buffet gehad, een diner show, een bediend restaurant en een fast food restaurant. Goede afwisseling dus. We lopen ook weer terug naar het hotel om uit te rusten van een mooie indrukwekkende dag!

Vrijdag 29 november 2013
Vandaag is de laatste dag hier in Frankrijk. We hebben weinig gepland en moeten om 11 uur uit het hotel zijn. Om 8 uur gaan we eerst lekker ontbijten en zorgen weer voor een lekkere lunch voor onderweg. Daarna pakken we onze spullen in, laden alles in de auto en leveren onze hotel pasjes in. We kunnen natuurlijk nog de hele dag het park en en doen dan ook de Buzz Lightyear laser blast nog een keer. Daarna lopen we nog door de diverse winkeltjes om wat souvenirs te kopen. We hebben inmiddels leuke Mickey glazen, een mooie mok, een fotoalbum en een gevulde koekjestrommel. In Parijs heeft Jolinda een leuke muts gekocht en een klein Eiffeltorentje. Uit Disneyland hebben we verder nog een warmhoudmok voor Jolinda en een voor Wim en een fotolijstje voor Christien. Bas heeft een mooie originele boxershort, speelkaarten, een puzzel voor Gerda en een grote Mickey mok voor John. Bepakt en bezakt gaan we terug naar het hotel, waar de auto nog staat. Dan is het mooi geweest en om 11.15 vertrekken we richting huis. Na een rit van ruim 4 uur komen we om 15.30 in Roosendaal aan. Dan is de vakantie ineens voorbij en bekijken we de foto's even vluchtig, omdat we er erg nieuwsgierig naar zijn. We hebben samen genoten van een heerlijke tijd in Frankrijk.